Nieuws

Volgt...

Volgt...

11-03-2024

๐•๐š๐œ๐š๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž ๐š๐ฅ๐ž๐ซ๐ญ

08-03-2024

๐™๐ž๐ฌ ๐ญ๐ข๐ฉ๐ฌ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ค๐ข๐๐ฌ
Als afsluiter van de lentekriebels week 2024, delen wij hierbij de 6 tips voor kids. Tips om te praten over seksualiteit en hun online leefwereld. Misschien heb jij als kind ongewild naaktbeelden op internet gezien, of zijn er bepaalde haat comments over jou verspreid, of ben jij gecanceld in je vriendengroep? Al deze onderwerpen kunnen lastig zijn om over te praten. Vandaar de 6 tips voor kids! Want als je kan vertellen waar je mee zit, draag je het niet meer alleen. ๐Ÿ’–
Bron: Rutgers Handleiding Online Weerbaarheid

04-03-2024

๐‘ซ๐’† ๐’˜๐’†๐’†๐’Œ ๐’—๐’‚๐’ ๐’…๐’† ๐’๐’†๐’๐’•๐’†๐’Œ๐’“๐’Š๐’†๐’ƒ๐’†๐’๐’”
Deze week start er op basisscholen de negentiende editie van โ€˜De week van de lentekriebelsโ€™. Dit jaar is het thema โ€˜weerbaar onlineโ€™.
Het is voor kinderen belangrijk om te leren wat ze fijn vinden en wat niet, zodat ze dit kunnen verwoorden naar anderen. Dit geldt ook voor de online wereld. De online wereld is een belangrijk onderdeel geworden van het leven van kinderen en jongeren. Ze maken Tiktokโ€™s, plaatsen fotoโ€™s op Instagram en sturen elkaar berichten via Snapchat. De online wereld heeft veel positieve kanten, maar dit brengt ook uitdagingen met zich mee. Niet alleen uitdagingen voor kinderen, maar ook voor bijvoorbeeld ouders, leerkrachten en hulpverleners. 1 op de 3 jongeren geeft aan online geconfronteerd te worden met haatspraak. Dit vooral met betrekking tot hun uiterlijk en persoonlijkheid. Daarnaast kunnen kinderen online ook content tegenkomen, zoals gewelddadige beelden, dierenleed of naaktbeelden.
Uit onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat circa 70% van de 9 tot 12-jarigen weleens (per ongeluk) naaktbeelden of seksueel getinte beelden ziet. Een klein percentage kinderen experimenteert zelf met het maken of versturen van sexy fotoโ€™s en filmpjes, al zijn dat meestal geen expliciete naaktfotoโ€™s (bron: stichting rutgers).
Als kinderen online iets vervelends meemaken, is het belangrijk dat ze terechtkunnen bij een volwassene, zoals een ouder of een leerkracht of hulpverlener, om erover te praten zonder veroordeeld te worden
Omdat wij dit ook belangrijk vinden besteden wij er deze week een beetje extra aandacht aan. Hou onze socials in de gaten!

08-02-2024

๐•„๐”ธ๐”ธ๐•‚ ๐•‚๐”ผโ„•โ„•๐•€๐•Š ๐•„๐”ผ๐•‹...
Hoi! Ik ben Anouk Douma. Na het afronden van de bachelor Pedagogische Wetenschappen was ik eraan toe om nog meer kennis te vergaren over de ontwikkeling van het kind en hoe ik het kind en/of het gezin op verschillende manieren kan helpen bij het bevorderen van een positieve ontwikkeling of een fijnere omgang met elkaar.
Om deze reden volg ik momenteel de master Ontwikkelingspsychologie en loop ik een half jaar stage bij X-Tense! Ik voel mij hier al erg op mijn plek, en zie dat alle medewerkers met ontzettend veel plezier en passie hun werk uitvoeren. Wat mij zo aanspreekt aan X-Tense is dat er echt naar het individu wordt gekeken, en er niet opgegeven wordt voordat er een passende oplossing is voor hetgeen waar iemand zich voor heeft aangemeld.
Ik hoop hier veel te gaan leren en ervaring op te doen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit wel goed komt!
โ€˜Jij bent de hoofdpersoon in jouw eigen leven!โ€™

23-01-2024

Gisteren hebben wij de training โ€˜Werken met het Vlaggensysteemโ€™ van TIMM Consultancy onder leiding van Evie Daniels gevolgd bij ons op onze eigen locatie in Slochteren ๐Ÿ˜ .
Evie nam ons mee in de wereld van de seksualiteit ๐Ÿ‘ฉโ€โค๏ธโ€๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ† . Zowel de negatieve ๐Ÿ†˜ als de positieve kanten ๐Ÿ‘€ werden belicht.
Er was aandacht en respect voor ieders inbreng, werk gerelateerd, maar ook privรฉ. Wat we privรฉ meemaken kรบnnen we immers niet uitschakelen.
Na het volgen van deze training was de honger ๐Ÿ˜‹ naar meer (informatie en training natuurlijk!) groot.
Gelukkig zien we Evie binnenkort weer terug voor het geven van een andere training ๐Ÿ’ƒ .
Intern gaan we hard aan de slag met het inzetten van het vlaggensysteem en zijn er collega's die gerichte opleiding volgen.

Diagnostiek

10-01-2024

๐‘ซ๐’Š๐’“๐’†๐’„๐’• ๐’‚๐’‚๐’ ๐’…๐’† ๐’”๐’๐’‚๐’ˆ!
X-Tense heeft ๐ ๐ž๐ž๐ง wachtlijst voor onderstaande trajecten! ๐ŸŽ‰
Direct aanmelden? Dat kan! Kijk dan bij "Verwijzers"
Heb je vragen, wil je even sparren of overleggen over de mogelijkheden? Ook dat kan! Bel naar ons algemene nummer 050 210 03 20 en kies optie 2.

Monique

08-01-2024

๐•„๐”ธ๐”ธ๐•‚ ๐•‚๐”ผโ„•โ„•๐•€๐•Š ๐•„๐”ผ๐•‹...
Even voorstellen! Mijn naam is Monique en ik ben in november 2023 met veel enthousiasme gestart als jeugd- en gezinsagoog bij X-Tense, waar ik in de eerste maand meteen al een inspirerende en boeiende tijd heb gehad. Ik ben een echt gevoelsmens en deze eigenschap zet ik graag in binnen mijn werk.
Mijn keuze voor X-Tense was niet zomaar. Ik heb ontdekt dat mijn persoonlijke visie goed aansluit bij die van het bedrijf. Ik geloof sterk in de kracht van zorg die verder gaat dan alleen professionele betrokkenheid en ik ben van mening dat X-Tense de ideale omgeving is om deze overtuiging samen in de praktijk te brengen. Bij X-Tense wordt er buiten de hokjes gedacht en dat kan soms net het verschil maken.
Ik kijk ernaar uit om bij X-Tense verder te groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Samen met mijn collega's wil ik een waardevolle bijdrage leveren aan de missie van X-Tense en het welzijn van de jeugd waar we ons voor inzetten. Laten we samen bouwen aan een positieve en ondersteunende omgeving.
Normaliseren is mijn motto. "Normaliseren is de kunst van inclusie, waar elk individu als een uniek instrument bijdraagt aan het symfonie van menselijkheid."
Wie weet ontmoeten we elkaar eens! 

Wanda

05-01-2024

๐•„๐”ธ๐”ธ๐•‚ ๐•‚๐”ผโ„•โ„•๐•€๐•Š ๐•„๐”ผ๐•‹...
Ik ben Wanda Bijleveld. Na meer dan 15 jaar in het MBO onderwijs en in de zorg te werken heb ik besloten om te doen waar mijn hart en passie ligt. Kind, jeugdige en/of gezin steunen op alle levensgebieden om wat hoop op een stabiele toekomst te kunnen bieden. Via via kwam ik bij X-Tense binnen en ik voelde me direct op mijn plek. De collegaโ€™s zijn betrokken en gedreven om het beste uit kind en gezin te halen en uit zichzelf en elkaar. Ik voel me thuis bij X-Tense. Thuis is in mijn ogen ook de basis om te kunnen groeien. Ik woon samen met mijn zoon (17) en dochter (14), onze hond Sky en 2 katten. In mijn vrije tijd ben ik graag bij familie of gewoon lekker op de bank met mijn gezin. Voor mij is het geven en krijgen van simpelweg een beetje liefde de kern van gelukkig zijn. Positiviteit is voor mij de rode draad.
๐ŸŒผ โ€˜Wat je aandacht geeft groeitโ€™ ๐ŸŒผ

New Year

29-12-2023

๐ŸŽ† ๐–๐ข๐ฃ ๐ฐ๐ž๐ง๐ฌ๐ž๐ง ๐ข๐ž๐๐ž๐ซ๐ž๐ž๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐ก๐ž๐ฅ๐ž ๐Ÿ๐ข๐ฃ๐ง๐ž ๐ฃ๐š๐š๐ซ๐ฐ๐ข๐ฌ๐ฌ๐ž๐ฅ๐ข๐ง๐ ! ๐Ž๐ฉ ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ž๐ž๐ง ๐ฃ๐š๐š๐ซ ๐ฆ๐ž๐ญ 366 ๐ง๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ž ๐๐š๐ ๐ž๐ง, ๐ง๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ž ๐ค๐š๐ง๐ฌ๐ž๐ง! ๐ŸŽ†

Terugblik 2023

21-12-2023

๐“๐ž๐ซ๐ฎ๐ ๐›๐ฅ๐ข๐ค ๐ž๐ง ๐›๐ข๐  ๐ง๐ž๐ฐ๐ฌ...
Allereerst willen wij iedereen hele fijne #feestdagen en een gezond, gelukkig en spetterend #2024 wensen. Een nieuw jaar met dit keer 366 nieuwe dagen vol #kansen! ๐ŸŽ†
En wat een jaar was #2023! Hieronder een korte terugblik waar een aantal #hoogtepunten in voorbij komen. Van verhuizing en innovatie tot trainingen en nieuwe collega's. Vele fijne #samenwerkingen en veel positief afgesloten trajecten. Wij zijn trots op alle jeugdigen en ouders die we hebben mogen bijstaan in 2023. De #groei die zij hebben doorgemaakt en keihard voor hebben gewerkt! Maar ook heel #trots op ons hele team die vol #passie zich dag in en dag uit inzetten! ๐Ÿ’œ
En straks is het 2024... Een jaar die wij ingaan met #BIG #NEWS! ๐ŸŽ‰ Vanaf 1 januari 2024 bieden wij namelijk ook #diagnostiek en #behandeling op de X-Tense manier. Waar nodig, op maat en betrokken! Hou onze #socials en #website in de gaten voor meer updates!

09-12-2023

Wat was het weer een fantastische dag! De eindpresentatie-dag van onze 5e groep jongeren!
Geweldig dat er zoveel mensen zijn gekomen om te horen wat voor mooie stappen ze hebben gezet! Dankjewel daarvoor!
Verslavingszorg Noord Nederland (VNN)
Gemeente Oldambt
Welzijn Westerwolde
Regio Deal Oost-Groningen
X-Tense
Noorderpoort
Gemeente Veendam
Jongerenwerk Barkema en de Haan
(en wie ik nog vergeet)
Vandaag sloten de jongeren en begeleiders het met elkaar nog af, deze reacties volgden van de jongeren (zie foto), daar doe je het toch voor!!!? โ™ก
De nieuwe groep start op 16 januari! Wij vertrouwen erop dat dat weer net zo'n succes gaat worden als deze groep!

๐—ง๐—ฎ๐˜…๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐—ถรซ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—ด๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐—ณ๐—น๐—ถ๐—ฐ๐˜ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด

04-12-2023

๐—ง๐—ฎ๐˜…๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐—ถรซ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—ด๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐—ณ๐—น๐—ถ๐—ฐ๐˜ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด
Afgelopen weken hebben wij met het gehele team de training taxeren en interveniรซren in hoogconflict scheiding gevolgd. Met dank aan TIMM Consultancy en Mintje Groot Nibbelink!
Tijdens de training hebben wij veel handvatten en tools mogen aanleren om te werken binnen hoogconflict scheidingen. Met voorop, en voor ons het allerbelangrijkst, het kind of de kinderen centraal. We hebben nieuwe interventies en gesprekstechnieken geleerd, maar ook mogen oefenen met een trainingsacteur!
Nogmaals dankjewel Mintje Groot Nibbelink voor de onwijs leerzame, maar ook gezellige dagen!

Het brein

21-11-2023

โ“๐‡๐ž๐ญ ๐ค๐ข๐ง๐๐ž๐ซ๐›๐ซ๐ž๐ข๐ง ๐ž๐ง ๐ฌ๐ญ๐ซ๐ž๐ฌ๐ฌ. ๐‡๐จ๐ž ๐ณ๐ข๐ญ ๐๐š๐ญ ๐ฉ๐ซ๐ž๐œ๐ข๐ž๐ฌ?
๐Ÿง  Een veerkrachtig brein helpt kinderen en volwassenen goed te functioneren in het dagelijkse leven. En om te gaan met stressvolle omstandigheden en tegenslagen die zij vroeger of later onvermijdelijk meemaken.

Het antwoord krijg je in de Breinbijsluiter: een reeks animaties over stress, tegenslag en veerkracht.

๐Š๐ฐ๐ž๐ญ๐ฌ๐›๐š๐š๐ซ ๐ ๐ž๐ณ๐ข๐ง, ๐ ๐จ๐ž๐ ๐ ๐ž๐ง๐จ๐ž๐  ๐จ๐ฎ๐๐ž๐ซ๐ฌ๐œ๐ก๐š๐ฉ

03-11-2023

๐Š๐ฐ๐ž๐ญ๐ฌ๐›๐š๐š๐ซ ๐ ๐ž๐ณ๐ข๐ง, ๐ ๐จ๐ž๐ ๐ ๐ž๐ง๐จ๐ž๐  ๐จ๐ฎ๐๐ž๐ซ๐ฌ๐œ๐ก๐š๐ฉ
Afgelopen weken hebben wij de training ๐˜’๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ด๐˜ฃ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ช๐˜ฏ, ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜จ ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฑ gevolgd! Methodisch werken volgens 7 stappen met het Assesment of children in need and their families, een systemische analyse en een plan opmaken met interventies. Een hele fijne training met directe handvatten voor de praktijk.
Dankjewel Summer Koster en TIMM Consultancy!

Koffie op het werk

03-11-2023

๐—›๐—˜๐—Ÿ๐—ฃ!
Wie helpt ons aan het juiste adres voor een nieuw koffiezetapparaat (contract)?
Roept u maar!

18 jaar

24-10-2023

๐๐ž๐ฅ๐จ๐Ÿ๐ญ๐ž ๐ฆ๐š๐š๐ค๐ญ ๐ฌ๐œ๐ก๐ฎ๐ฅ๐
Opgelegde hulp omdat je al jaren niet naar school ging. Volgens de rechters en andere professionals had je een complexe thuissituatie. Er was sprake van veel problematiek.
En dan 2 jaar later staan we in avonturenpark #Hellendoorn. Of speciaal voor Halloween: Heksendoorn. En je beste vriendinnetje mocht je meenemen op pad. Omdat het zo goed met je gaat. Je gaat fulltime naar school, bent over gegaan, bent gegroeid van een bleu, onzeker meisje naar een stralende puber.
In de zomervakantie voor je eerste schooljaar maakten we een belofte: als ik elke dag naar school ga voor minimaal een half jaar, mag ik dan een leuke dag met je hebben Floor. En daar staan we dan. Je bent geen half jaar elke dag naar school geweest, maar een heel jaar!! Je bent over naar t volgende jaar, hebt een clubje vriendinnen en zit goed in je vel. Een dagje Hellendoorn is wat je graag wilde. Dus daar zijn we! ๐ŸŽข
Trots!

Simon

2010-2023

Actie oproep 18 jaar
De actie voor het 18 jaar worden en dan zo alleen kunnen voelen. Vele mensen hebben gereageerd en hoe!!! Wat ontzettend fijn. Deze week heeft mijn gevoel zich gevuld met trots. Op jullie, kaartjes, ballonnen en de lieve krachtige ondersteunende woorden die ze heeft mogen ontvangen kwamen als een enorme liefdevolle tsunami binnen bij haar en eigenlijk ook bij mij. Na het onderstaande appje heb ik later nog contact met haar gehad en heeft ze me aangegeven dat ze zich zo gesterkt voelt door deze actie dat ze weer hernieuwde energie heeft om haar strijd om weer deel te nemen aan de maatschappij aan te gaan, want zij ze;" als er zoveel lieve, begripvolle, belangeloos en luisterende mensen zijn, kan die wereld ook een plek zijn voor mij" En daar gaan we voor!!! Topper. Trots op haar en enorm bedankt allen voor jullie inzet, want jullie maken het verschil.

Dierendag

04-10-2023

๐Ÿถ ๐——๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿถ
Vandaag zetten wij twee speciale collega's in het zonnetje, namelijk Marley en Sammie! Onze twee kantoorhonden die zich altijd voor de volle 100% inzetten bij het halen van knuffels en aaitjes.
Ook tijdens gesprekken helpen Marley en Sammie mee. Ze verlagen de spanning, leiden op een positieve wijze af en geven steun. Vaak gaan ze mee op wandeling, wat de focus van het praten afhaalt. Daarnaast zijn ze voor de collega's een gezellige afleiding en een reminder om soms even achter je bureau vandaan te komen.
Marley en Sammie bedankt! ๐Ÿพ

Pesten

26-09-2023

๐•Ž๐•–๐•–๐•œ ๐•ฅ๐•–๐•˜๐•–๐•Ÿ ๐•ก๐•–๐•ค๐•ฅ๐•–๐•Ÿ ๐Ÿš๐Ÿ˜๐Ÿš๐Ÿ› '๐”พ๐• ๐•–๐•• ๐•ง๐• ๐• ๐•ฃ ๐•–๐•๐•œ๐•’๐•’๐•ฃ'
Stop pesten!
Het is de week tegen pesten. X-Tense onderschrijft het doel om elkaar te zien, te accepteren en te leren luisteren zonder vooroordeel. ร‰รฉn op de tien kinderen wordt regelmatig gepest. Gepeste kinderen voelen zich verdrietig en eenzaam en raken beschadigd. Vaak zijn kinderen die pesten zelf onzeker of reageren hun eigen nare gevoelens af op een ander. Ga daarom in gesprek met het gepeste kind en de pester. Doe mee!

18 jaar

25-09-2023

oproep
PTSS, angsstoornissen isoleert een 17 jarig meisje. Jij kan iets betekenen. Lees en deel, eens kijken of dit forum haar een beetje kracht kan teruggeven.
Hier heeft ze zo naar uitgekeken, ze wordt 18. Eindelijk rijlessen, drankje mogen kopen en inschrijven bij de woningbouw. Ze viert het met al haar vrienden en vriendinnen van school en de sportvereniging. Familie komt haar feliciteren en het is een prachtige mooie dag.
Maar zo gaat het niet voor het meisje voor wie ik deze oproep plaats.
Graag vraag ik medewerking voor een klein gebaar, wat iets groots kan zijn in het leven van een meisje van 17 die ik heb leren kennen.

Simon

22-09-2023

Maak kennis metโ€ฆ Simon
Even voorstellen, mijn naam is Simon van der Borg. Ik ben 28 jaar en woon in Groningen. Tijdens mijn studie Social Work en na een aantal jaren op verschillende werkplekken ervaringen opgedaan te hebben, heb ik kunnen ontdekken wat mij motiveert en waar ik energie uithaal. In mijn vrije tijd ben ik graag actief en sportief bezig. Het actief aan de slag gaan met jeugdigen en hun doelen is dan ook het gene waar ik het meeste naar uit kijk. Ik ben blij met de kans die mij hier bij X-Tense geboden is en hoop mij hier verder te ontwikkelen tot een waardevolle hulpverlener en veel succes momenten mee te mogen maken!

Wereld suicide preventie week

06-09-2023

๐–๐ž๐ซ๐ž๐ฅ๐ ๐’๐ฎรฏ๐œ๐ข๐๐ž ๐๐ซ๐ž๐ฏ๐ž๐ง๐ญ๐ข๐ž ๐–๐ž๐ž๐ค
Deze week is het de Wereld Suรฏcide Preventie week en vanuit X-Tense wordt hier deze week ook aandacht aan besteed. Daarom gaat de werkgroep Suรฏcidepreventie van X-Tense deze week drie webinars bijwonen, twee online trainingen volgen en een training volgen in Utrecht.
Ons doel is om beter te herkennen wie er kampen met zelfmoordgedachten, hierover nog beter in gesprek te kunnen gaan en samen de juiste en passende hulp betrekken. Samenwerken voor minder suรฏcide!
Ben jij of ken jij iemand die hulp nodig heeft? Neem dan contact op met 0800-0113 (ook voor professionals). Op de website www.113.nl vind je veel tips en hulpmiddelen die je kunt raadplegen.

Volkswagen Up!

23-08-2023

๐‡๐ž๐ญ ๐ž๐ฆ๐จ๐ญ๐ข๐ž-๐›๐จ๐ซ๐๐ฌ๐ฉ๐ž๐ฅ
Emoties zijn soms lastig, soms leuk, kan een zwaar onderwerp zijn, zijn soms weggestopt, missen we soms, zijn soms helemaal geweldig, te veel aanwezig of juist heel ingewikkeld. Emoties hebben we allemaal. We gaan er allemaal anders mee om, sommige emoties zijn leuk en sommige zijn juist niet leuk. Sommige voelen fijn en sommige wil je liever niet voelen.
Emotieregulatie is iets wat vanaf jongs af aan al in gang gezet wordt. Bij X-Tense houden we van doen! Hiervoor hebben we dan ook meerdere spelvormen en werkkaarten. Zoals dus het onderstaand emotie-bordspel. Ook een bordspel spelen brengt emoties met zich mee. Kan jij bijvoorbeeld tegen je verlies als je een spel speelt? ๐Ÿ˜‰

Maak kennis met Femke

18-08-2023

๐•๐š๐œ๐š๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž ๐†๐™-๐ฉ๐ฌ๐ฒ๐œ๐ก๐จ๐ฅ๐จ๐จ๐  / ๐Ž๐ซ๐ญ๐ก๐จ๐ฉ๐ž๐๐š๐ ๐จ๐จ๐  ๐ ๐ž๐ง๐ž๐ซ๐š๐ฅ๐ข๐ฌ๐ญ
Voor een klein aantal uren per maand zijn wij per direct op zoek naar een GZ-psycholoog of orthopedagoog generalist. Ben of ken jij degene die wij zoeken? Dan horen wij dit graag! De koffie, thee of fris staat klaar! 

Gelukkig 2023

16-08-2023

๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ป๐—ถ๐˜€ ๐—บ๐—ฒ๐˜... ๐— ๐—ฎ๐˜…๐—ถ๐—บ๐—ฒ
Even voorstellen, mijn naam is Maxime van der Linden. Na jarenlang in de horeca te hebben gewerkt werd het voor mij tijd voor iets compleet anders. In september mag ik beginnen met de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4 en daarbij krijg ik bij X-Tense de kans om alle kneepjes van het vak te leren. Ik heb hier natuurlijk heel veel zin in en hoop veel te mogen leren en veel mensen te mogen helpen waar dan ook!
โ€˜Wacht niet op een goede dag, maar maak er zelf รฉรฉn!โ€™

Fijne feestdagen

20-07-2023

!! ๐•๐”ธโ„‚๐”ธ๐•‹๐•Œโ„๐”ผ ๐”ธ๐•ƒ๐”ผโ„๐•‹ !!
Stap uit je comfortzone, want daarbuiten valt veel meer te beleven.
โ„๐•–๐•ฅ ๐•›๐•ฆ๐•š๐•ค๐•ฅ๐•– ๐•ž๐• ๐•ž๐•–๐•Ÿ๐•ฅ ๐• ๐•ž ๐••๐•’๐•ฅ ๐•ฅ๐•– ๐••๐• ๐•–๐•Ÿ.... ๐•š๐•ค ๐•Ÿ๐•ฆ!
Wil jij graag werken in een gezellig en leuk team? Dan gaan wij graag met jou in geprek! Voor het maken van een afspraak of wil je graag meer informatie, neem dan contact op met Linda Meeuwis op telefoonnummer 06 290 10 645

18-07-2023

๐•‹๐•ฆ๐•ค๐•ค๐•–๐•Ÿ๐•ฅ๐•š๐•›๐••๐•ค๐•– ๐•’๐•ฆ๐••๐•š๐•ฅ โ„๐•‚โ„ค โ„ค๐• ๐•ฃ๐•˜ & ๐•Ž๐•–๐•๐•ซ๐•š๐•›๐•Ÿ
Met trots kunnen wij jullie mededelen dat wij de tussentijdse audit HKZ Zorg & Welzijn, afgenomen door Kiwa Nederland, behaald hebben met een 10 en een griffel!

Ongelooflijk trots op ons team die dit mede mogelijk hebben gemaakt!

05-07-2023

๐•„๐•’๐•’๐•œ ๐•œ๐•–๐•Ÿ๐•Ÿ๐•š๐•ค ๐•ž๐•–๐•ฅ..... ๐”ป๐•–๐•Ÿ๐•š๐•ค๐•–!
Mijn naam is Denise Alma, ik ben al een paar maanden betrokken en gestart als orthopedagoog op zzp basis binnen X-Tense. Daarom tijd voor een berichtje. Ik vind het fantastisch om mee te mogen denken met allerlei ontwikkelingen binnen X-Tense maar ook binnen de betrokken jeugdigen en hun gezinnen.
Ik ben al zoโ€™n 10 jaar werkzaam binnen de jeugd sector. Ik heb zelf als ambulant begeleider op groepen gewerkt, binnen scholen gewerkt als ambulant begeleider en orthopedagoog en o.a in gezinshuizen en een meidenhuis als orthopedagoog. Daarnaast heb ik vele jaren gewerkt als casemanager voor zowel volwassenen als jeugd. Ik ben momenteel naast het werken bij X-Tense ook werkzaam binnen de basis en specialistische GGZ jeugd.
Het zijn allemaal fantastische werkplekken waar ik gewerkt heb en nu mag werken. De gemeenschappelijke deler daarin voor mij is het werk met kinderen, jeugdigen en ouders. Geen label, wel een label, een hulpvragen, meerdere hulpvragen, dat maakt voor mij geen verschil.
โ€œHet leven is een feestje, waarbij je zelf de slingers moet ophangenโ€. Ik vind het fantastisch als ik af en toe mee mag kijken en mee mag helpen hoe we die slingers zo fijn en mooi mogelijk kunnen ophangen en tot zijn recht kunnen laten komen, zodat iedereen zijn eigen feestje op de dag kan vieren. Niet iedere dag zal leuk zijn, niet iedereen zijn leven bestaat uit slingers, maar samen doen, hulp vragen en krijgen is ok en brengt veelal de mooiste resultaten. Zodat iedereen een fijn moment op de dag kan en mag ervaren. Daar wordt ik blij van.

De zomer is begonnen

21-06-2023

โ˜€ ๐ƒ๐ž ๐ณ๐จ๐ฆ๐ž๐ซ ๐ข๐ฌ ๐จ๐Ÿ๐Ÿ๐ข๐œ๐ข๐ž๐ž๐ฅ ๐›๐ž๐ ๐จ๐ง๐ง๐ž๐ง โ˜€
Het is vandaag (astronomisch gezien) officieel zomer! Om dat te vieren een tip voor een geweldig waterspel. ๐ŸŽˆ
Omdat wij ambulant werken, maar ook regulatietrainingen geven op kantoor, houden wij rekening met de warmte. Zo werden er bijvoorbeeld al waterijsjes uitgedeeld, is er altijd genoeg drinken op kantoor aanwezig of zijn we met omgangen naar een watertje/strandje gegaan (indien dit mogelijk was, ook rekening houdend met ieders veiligheid). ๐Ÿ–

Open brief

20-06-2023

Lieve gescheiden ouders, willen jullie ons een groot cadeau geven bij de diploma-uitreiking? ๐Ÿ’™
Lees onze brief aan jou ๐Ÿ’ฌ

Vandaag is onze dag. De dag van onze diploma uitreiking. Voor dit moment hebben we jarenlang huiswerk gemaakt. Woordjes in ons hoofd gestampt. Gezwoegd in een veel te hete gymzaal. Uren zenuwachtig bij de telefoon gezeten en eindelijk het verlossende woord gehoord: โ€œGeslaagd!โ€œ Deze dag kan niemand ons meer afpakken. De dag van onze diploma uitreiking. Of toch wel? Wat als we onzeker zijn over wie ons naar de uitreiking brengt? Bij wie onze broers en zussen gaan zitten en welke opa en oma er mee kunnen komen? Wat als we bang zijn dat jullie ver uit elkaar gaan zitten, waardoor we niet weten naar wie we als eerste toe moeten lopen na afloop? En we ons dan zorgen maken dat de ander alleen staat? Aan wie moeten we als eerste ons diploma en cijfer lijst laten zien? Willen jullie wel samen met ons op de foto? Zeggen jullie elkaar uberhaupt wel gedag? Stiekem zien we als een berg op tegen de spanningen vandaag. Dan draait deze dag niet meer om ons. Willen jullie ons vandaag een groot cadeau geven? Een cadeau dat niks kost, maar ons alles waard is: een warme herinnering aan onze diploma uitreiking. VILLA PINEDOvilla_pinedovillapinedo.nl Weet je hoe jullie dat kunnen doen? Door zo dicht mogelijk bij elkaar te gaan zitten. Achter elkaar is ook al goed. Door voor een dag aardig voor elkaar te zijn, het gedoe tussen jullie opzij te zetten en er voor ons te zijn. Door elkaar van tevoren even te bellen en af te spreken hoe de dag gaat verlopen. Dan hoeven wij daar niet mee bezig te zijn. Door elkaar gewoon een hand te geven en โ€œgefeliciteerd met onze zoon dochterโ€œ te zeggen. Door samen trots te zijn. Op ons. Door deze dag om ons te laten draaien. Gun ons alsjeblieft dit โ€˜Grote Momentโ€˜. Een moment waar we echt van mogen genieten en we voor heel even ons geen zorgen om jullie hoeven te maken. Een moment vol hoop voor de toekomst: als we straks een eigen huisje hebben, gaan trouwen of als we zelf ooit kinderen krijgen. Momenten waarop we niks liever willen dan twee juichende ouders aan de zijlijn, die er samen voor ons zijn. Zullen we daar vandaag mee beginnen? Want als het nu lukt, gaat het ons vast vaker lukken. 

Geslaagd

14-06-2023

๐—ฆ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด...
Veel van onze jongeren hebben vandaag een spannende dag. Vandaag is de dag van het zenuwslopende telefoontje: ben ik geslaagd of gezakt? Wat extra oppeppende woorden, wat extra aandacht en afleiding om de zenuwen de baas te blijven. Heb je het gehaald, dan vieren we groot feest met en voor jou! ๐ŸŽ‰ Herkansing of gezakt, dan zijn we er ook voor je om je te ondersteunen en door deze periode heen te knokken. Onthoud dat zonder tegenslag er ook geen overwinning bestaat!

Omgangsruimte

01-06-2023

Begeleide omgang
Geregeld krijgen wij casussen binnen waarin gevraagd wordt of wij een omgang tussen ouders en kinderen kunnen begeleiden. Soms hebben kinderen hun ouders al jaren niet gezien, en soms ligt er al jaren een werkend plan voor de omgangsregeling. Wat hierin nodig is, kan enorm verschillen.
Dat er een begeleide omgang plaatsvindt, is vaak lastig voor ouders te accepteren. Zij willen graag hun kinderen in hun natuurlijke omgeving ontvangen en willen niet dat er over hun schouder wordt meegekeken. Dit snappen wij. Maar soms is dit nu eenmaal wat het is. Wij doen ons best om bij alle jeugdigen, ouders en gezinnen die wij helpen zo goed mogelijk in te spelen op hun behoeften. Hierbij houden wij uiteraard altijd de veiligheid van onszelf en onze cliรซnten in het oog en staat het belang van het kind voorop.
Als een omgang op neutraal terrein (dus niet bij ouders thuis) plaats gaat vinden gaan we op zoek naar een geschikte locatie. We krijgen geregeld het aanbod om een omgang te begeleiden op de locatie van de regiehouder. Dit kan een gecertificeerde instelling zijn maar ook bijvoorbeeld een gemeente. Niet zelden komen we in een kantoor waarbij we zelf speelgoed meenemen en we op kleine afstand van de kinderen en ouders plaatsnemen.
Dat kan anders!
Toen wij onze intrek konden nemen in ons nieuwe pand in Slochteren wisten we wat ons te doen stond. Een huiselijke omgangruimte creรซren waarbij we niet direct in dezelfde ruimte hoeven te zitten (als de situatie dit toelaat). En dat is gelukt! We hebben een leuke huiskamer met een โ€˜chille bankโ€™, een speelgoedwinkel, een eettafel en altijd lekkere koffie. Om het stukje observatie te kunnen waarborgen zonder dat we fysiek in dezelfde ruimte hoeven te zitten, hangen er cameraโ€™s die we (na goedkeuring van ouders/gezaghebbenden) aanzetten.
Zo kan een omgang die niet thuis plaats kan vinden, toch huiselijk aanvoelen!

Bhv cursus

19-05-2023

๐๐‡๐• ๐œ๐ฎ๐ซ๐ฌ๐ฎ๐ฌ
Afgelopen woensdag hebben wij met het gehele team de BHV cursus gevolgd. 101BHV.nl verzorgde de cursus waarbij er veel in de praktijk geoefend kon worden. Het was een gezellig en leerzame dag!
En iedereen is geslaagd ๐ŸŽ‰
101BHV.nl had de cursus ook aangepast op ons als bedrijf. Zo kregen wij ook een deel over kinder-EHBO. Daarnaast werd er rekening gehouden met dat wij bij X-Tense veel sporten met de jeugdigen of veel via sport doen. Dus hiervoor leerden wij ook hoe om te gaan met eventuele #blessures die door sport opgelopen kunnen worden.

Augeo

15-05-2023

๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ Vandaag, tijdens de ๐ˆ๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐ง๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง๐š๐ฅ๐ž ๐ƒ๐š๐  ๐ฏ๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐†๐ž๐ณ๐ข๐ง wordt stil gestaan bij hoe belangrijk een hechte familie is voor een goede samenleving รฉn voor opgroeiende kinderen. โ€˜Als er nooit voor jou is gezorgd, is het lastig om voor een ander te zorgen.'
Tรณch lukt het de meeste kinderen die mishandeld zijn, het later in hun leven wรฉl om veiligheid te bieden aan hun eigen kinderen. Hoe? Sommige factoren lijken de kans flink te vergroten

X-Tense is verhuist!

04-05-2023

- ๏ผถ๏ฝ…๏ฝ’๏ฝˆ๏ฝ•๏ฝ‰๏ฝ“๏ฝ‚๏ฝ…๏ฝ’๏ฝ‰๏ฝƒ๏ฝˆ๏ฝ”-
Omdat wij uit ons huidig pand groeien, gaan wij verhuizen.
De afgelopen periode is er hard #gewerkt in ons nieuwe pand en wij zijn ontzettend trots op het eindresultaat.
Met ingang van 15 mei a.s. gaan wij verhuizen naar de Zuiderweg 3 te Slochteren.
Op naar nog meer mooie hoogtepunten!
Ben je nieuwsgierig geworden naar ons nieuwe pand, dan ben je vanaf 15 mei van harte welkom om met ons een kopje koffie te drinken.

verdiepingstraining ๐˜๐˜ฆ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜จ ๐˜๐˜ถ๐˜ช๐˜ด๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ, ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜จ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ญ๐˜ข๐˜ด๐˜ต๐˜ช๐˜จ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜ข๐˜จ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜จ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ฆ volgen

24-04-2023

๐Ÿ“š ๐“๐ซ๐š๐ข๐ง๐ข๐ง๐  ๐ญ๐ก๐ซ๐จ๐ฐ๐›๐š๐œ๐ค๐Ÿ“š
Op maandag 13 februari mochten wij de verdiepingstraining ๐˜๐˜ฆ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜จ ๐˜๐˜ถ๐˜ช๐˜ด๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ, ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜จ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ญ๐˜ข๐˜ด๐˜ต๐˜ช๐˜จ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜ข๐˜จ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜จ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ฆ volgen. (Scrol eventjes terug in onze tijdlijn voor de inhoudelijke post over de training). Katja Appeldoorn en Till Topf kwamen destijds met het fantastische idee om jezelf een notitie te sturen. Op deze notitie kon je voor jezelf de belangrijkste punten vanuit de training noteren. Katja en Till zorgden er dan voor dat deze op een random moment werden verzonden. ๐Ÿ’Œ
Vandaag was de dag aangebroken dat wij onze eigen notities mochten ontvangen. En wat is dit een goede methode! De training werd weer levend. ๐Ÿ˜ Het was bij de weekstart hoofdonderwerp van gesprek. Waar de stof even kan wegzakken wanneer je weer in je werkflow terecht komt, is dit een erg leuk middel om de training weer te herbeleven. Zo behoud je al je #kennis en praktische handvatten die je hebt mogen leren. Nogmaals enorm bedankt Katja, Till en Praktikos ๐Ÿ“š

Bloemen

13-04-2023

๐‘ซ๐’† ๐’Œ๐’“๐’‚๐’„๐’‰๐’• ๐’—๐’‚๐’ ๐’—๐’†๐’“๐’•๐’“๐’๐’–๐’˜๐’†๐’ ๐’Ž๐’‚๐’‚๐’Œ๐’• ๐’๐’๐’“๐’–๐’”๐’• ๐’•๐’๐’• ๐’“๐’–๐’”๐’•
Trots op Anouschka Doddema-Sepp! Wat een fantastisch compliment. Ga zo door topper!
Tegen de stroom in, doorgaan waar anderen stoppen, geen 9 tot 5 mentaliteit en (misschien wel de belangrijkste) de mens achter de problematiek blijven zien. Doen wat werkt ๐Ÿ’ช

Teamdag van X-Tense 2023

07-04-2023

๐“๐„๐€๐Œ๐ƒ๐€๐† ๐–๐ˆ๐ƒ๐Œ
Gisteren hebben wij een teamdag gehad. Dit keer in het teken van ontspanning, lachen en plezier. Want naast al het harde werken is dit net zo belangrijk of misschien wel belangrijker.
Met het team hebben we ๐˜ž๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜”๐˜ฐ๐˜ญ gespeeld en zijn we geรซindigd met een heerlijke BBQ. ๐Ÿ˜Š Dit alles werd fantastisch verzorgd door NextAdventure in Drachten, dank jullie wel.

Autismeweek

29-03-2023

๐Ÿ—“ ๐€๐ฎ๐ญ๐ข๐ฌ๐ฆ๐ž๐ฐ๐ž๐ž๐ค ๐Ÿ—“
Geen enkel puzzelstukje is hetzelfde, alle stukjes zijn uniek. Dit is ook het geval bij autisme. Ieder kind, iedere jongere, iedere persoon is uniek op zijn of haar eigen manier. Autisme is niet in รฉรฉn hokje te plaatsen. Welke unieke kenmerken heb jij? ๐Ÿ˜Š
Het autismefonds heeft voor de #autismeweek 2023 speciale complimentenkaarten ontwikkeld die je kan versturen. ๐Ÿ’Œ Je kan ze gratis downloaden via onderstaande link!


Werkkaarten emotie- en agressieregulatie

23-03-2023

๐‘ฐ๐’Œ ๐’ƒ๐’†๐’... ๐’Š๐’Œ ๐’˜๐’Š๐’ ๐’›๐’Š๐’‹๐’... ๐’Š๐’Œ ๐’˜๐’Š๐’ ๐’˜๐’๐’“๐’…๐’†๐’...
Voor onze emotie- en agressieregulatie trainingen hanteren wij een werkboek, ter ondersteuning van het werkboek hebben wij een aantal werkkaarten gemaakt waarin de jeugdige zelfstandig kan aangeven wat op hem of haar van toepassing is. Daarnaast kan de jeugdige ook aangeven wat hij of zij graag wรฉl zou willen worden/leren, of juist helemaal niet. Wie ben ik nou eigenlijk? Welke eigenschappen ben ik trots op? Wat wil ik graag leren?
Voordat wij als X-Tense iets in de #praktijk brengen, wordt het eerst binnen het team getest en is bij deze ook geslaagd! ๐ŸŽ‰ Hieruit kwam zelfs naar voren dat ook buiten de emotie- en agressieregulatie trainingen jeugd- en gezinsagogen de werkkaarten gaan inzetten.

Werkgeluk plantjes

21-03-2023

#werkgeluk
Op kantoor komen en op elk bureau staat een plantje met een persoonlijke tekst. De plantjes hebben ook allemaal guitige gekke namen, zo leuk om te ontvangen. Dat is X-Tense , mijn werkgever en mijn wergeluk. Ga jij elke dag blij naar je werk?

Vacature vrijdag

13-03-2023

๐•๐€๐‚๐€๐“๐”๐‘๐„ ๐•๐‘๐ˆ๐‰๐ƒ๐€๐†
Klik op onderstaande link voor meer informatie. Wil je direct solliciteren of heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@x-tense.nl of neem contact op met Linda 06 29 01 06 45.

Gefeliciteerd Boksend opvoeden

06-03-2023

๐ŸฅŠ ๐—š๐—ฒ๐—ณ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ข๐˜€๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ป ๐—•๐—ผ!!! ๐ŸฅŠ
Dinsdag 28 februari hebben Oscar Hooi en Bo de Wijk hun Boksend Opvoeden certificaat behaald! ๐ŸŽ‰
Een enorm leuke en leerzame dag. Boksend Opvoeden is een waardevolle training als aanvulling op ons al bestaand emotie- en agressieregulatie traject. Lekker sporten, bewegen of trainen om zowel fysiek als mentaal uitgedaagd te worden. Fijne tools en opdrachten om direct in de praktijk te brengen. Dus bij deze dankjewel Annie Joosten-Lamey voor het ontwikkelen van deze mooie methodiek!

Complimenten

01-03-2023

๐‡๐ž๐ฒ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐๐š๐š๐ซ, ๐ฃ๐ž ๐›๐ž๐ง๐ญ ๐ ๐จ๐ž๐ ๐›๐ž๐ณ๐ข๐ ! ๐Ÿ˜Š
Vandaag is het internationale complimentendag. Complimenten zijn zeer belangrijk! Ze helpen bij het versterken van het zelfbeeld, geven een geluksgevoel, een glimlach, maken iemand zijn/haar dag goed, benadrukt het #positieve en ga zo maar door. Heb jij iemand al een complimentje gegeven vandaag?
X-Tense wil graag haar #team een groot compliment geven. Voor de inzet, betrokkenheid, positiviteit en kwaliteit die zij dag in dag uit leveren! Dank jullie wel! โค๏ธ
๐˜“๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ฑ: ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ ๐˜ช๐˜ด!

Omgaan met lastig gedrag en agressie

15-02-2023

Omgaan met lastig gedrag en agressie.
Afgelopen maandag deden wij met het hele ambulante team de training โ€˜Omgaan met lastig gedrag en agressieโ€™ van Praktikos gevolgd. De vorige training smaakte naar meer!
Wij krijgen binnen ons werk als ambulant hulpverlener te maken met agressie. Dat is voor ons een feit. Het is vervolgens aan ons om te kijken hoe we hiermee omgaan. Door middel van de training โ€˜Omgaan met lastig gedrag en agressieโ€™ zijn we op zoek gegaan naar de verschillende soorten agressie, de functie hiervan en de meest passende reactie hierop.
Na het denkgedeelte mochten we aan de slag. Wat doet het met je als iemand heel dicht bij je komt? Hoe kun je hierin vervolgens rustig maar duidelijk jouw grens aangeven? En wat als iemand hier dan toch nog overheen gaat?
Naast het kunnen oefenen met agressie hebben we geoefend met gesprekstechnieken om escalatie te voorkomen. We mochten zelf voorbeelden uit de praktijk aandragen en Till Topf en Katja Appeldoorn speelden (erg realistisch! Wat een acteurs!) onze situaties na.
Al met al een gezellige, leerzame en mooie training waarin we veel over onszelf en ons als team hebben kunnen leren.

Vacature gedragswetenschapper

10-02-2023

๐•๐€๐‚๐€๐“๐”๐‘๐„ ๐•๐‘๐ˆ๐‰๐ƒ๐€๐†
Klik op onderstaande link voor meer informatie. Wil je direct solliciteren of heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@x-tense.nl of neem contact op met Linda 06 29 01 06 45.

Maak kennis met Matthijs

08-02-2023

๐•„๐•’๐•’๐•œ ๐•œ๐•–๐•Ÿ๐•Ÿ๐•š๐•ค ๐•ž๐•–๐•ฅ...........
Ik ben Matthijs Santman en ik heb vorig jaar de studie Social Work afgemaakt. Daarnaast ben ik al werkzaam geweest bij een mbo-opleiding als studentbegeleider. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met (gamende) jongeren en de uitdagingen die binnen school en daarbuiten de persoonlijke groei in de weg kunnen zitten.
Ik woon samen met mijn vriendin en twee katten en in mijn vrije tijd speel ik Ultimate Frisbee en mag ik zelf ook graag gamen.

โ€˜Het leven is Multiplayerโ€™
Het leven zit zo in elkaar dat de uitdagingen die je tegenkomt niet altijd alleen op te lossen zijn. Het is okรฉ om hierbij hulp te vragen en te krijgen.

Het vergeten kind

03-02-2023

Het vergeten kind
Deze week staat in het teken van Het Vergeten Kind waarbij er specifiek aandacht gevraagd wordt voor jongeren die in de residentiรซle jeugdzorg verblijven en losgelaten worden op het moment dat ze daar nog niet klaar voor zijn. Voor veel jongeren met jeugdzorg zorgt de overgang naar volwassenheid voor stress. Uiteraard hebben wij allen de #petitie ondertekend en zijn wij vandaag aanwezig bij de afsluiting van de Week van Het Vergeten Kind; een inspirerende bijeenkomst voor jeugdzorgprofessionals waar ook de Hartenhuis Awards worden uitgereikt.
Heeft u de petitie nog niet ondertekend? Doe het vandaag nog! https://petitie.hetvergetenkind.nl/

Act4kids X-Tense

31-01-2023

๐€๐‚๐“4๐ค๐ข๐๐ฌ ๐ญ๐ก๐ž๐ซ๐š๐ฉ๐ข๐ž
Gisteren is het eerste therapie traject gestart! Onze gedragswetenschapper Sabine van der Kolk, MSc is gecertificeerd ACT4kids therapeut.
๐‘พ๐’‚๐’• ๐’Š๐’” ๐‘จ๐‘ช๐‘ป4๐’Œ๐’Š๐’…๐’”?
ACT staat voor #Acceptance and Commitment Therapy en ACT4kids is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jeugdigen en sluit aan bij de psychologische en neurologische ontwikkelingen van kinderen en jeugdigen.
Het ACT4kids-model is de basis van waaruit de ACT4kids therapeut werkt. Het werkt 3-ledig:
โฃ Het analyseren van de verschillende functies, processen en andere factoren die in en rondom het kind of de jeugdige spelen.
โฃ Het onderzoeken welke ACT-vaardigheden het kind of de jeugdige zou kunnen versterken tijdens de begeleiding. Dit geeft de therapeut een verklaringsmodel voor de totstandkoming en instandhouding van niet werkende gedragspatronen en helpt het de therapeut bij het opstellen van begeleidingsdoelen en het toekomstplan.
โฃ In de uitvoering geeft de therapeut door gebruik van het model vorm aan elke sessie met terugkerende elementen als het eiland en het kruispunt en geeft het kinderen, jongeren en hun ouders handvatten in de toepassing van ACT4kids in hun dagelijks leven.
Voor meer informatie klik je op onderstaande link:

AVG-proof

25-01-2023

๐Œ๐จ๐ž๐ข๐ญ๐ž๐ฅ๐จ๐จ๐ฌ ๐š๐š๐ง๐ฆ๐ž๐ฅ๐๐ž๐ง!
Op onze (vernieuwde) website kun je nu moeiteloos aanmelden. Geheel AVG proof en zo efficiรซnt mogelijk! Benieuwd? Klik op de onderstaande link.
Mocht je een casus willen overleggen voordat je een aanmelding doet? Dit is nog steeds mogelijk! Neem dan even contact op met Floor via 06 21 92 79 40.

Stil Yorneo

17-01-2023

Ook wij zijn stil...
Onbeschrijfelijk. Onze gedachten gaan uit naar alle betrokkenen, familieleden, vrienden, collega's en cliรซnten. Onze gedachten zijn bij Yorneo ๐Ÿ–ค

Maak kennis met Sander

13-01-2023

๐•„๐•’๐•’๐•œ ๐•œ๐•–๐•Ÿ๐•Ÿ๐•š๐•ค ๐•ž๐•–๐•ฅ...........
Hoi, ik ben Sander en ik ben sinds 1 januari begonnen als jeugd- en gezinsagoog bij X-Tense. Ik ben hiervoor zowel hulpverlener als casemanager geweest. Hierdoor heb ik veel geleerd over jeugdigen en hun gezinnen en ik heb veel zin om dit bij X-Tense in de praktijk te brengen. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin en wandel ik met mijn hond. Wie weet tot ziens! 

Lees niet verder

11-01-2023

๐๐š๐ฌ ๐จ๐ฉ ๐ญ๐ฐ๐ž๐ž ๐ฅ๐ž๐ฎ๐ค๐ž ๐ฏ๐š๐œ๐š๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž๐ฌ!
Klik op onderstaande link voor de volledige vacatureteksten:
https://lnkd.in/eBMNWkBv

Maak kennis met Marcel

09-01-2023

๐•„๐•’๐•’๐•œ ๐•œ๐•–๐•Ÿ๐•Ÿ๐•š๐•ค ๐•ž๐•–๐•ฅ...........
Hoi,
Ik ben Marcel, sinds 1 januari aan het werk bij X-Tense. Na 9 jaar diverse functies bekleed te hebben bij een ICT bedrijf ben ik nu een nieuwe uitdaging aangegaan in de zorg in de functie van controller. Waar ik me voornamelijk mee bezig houd zijn de financiรซn binnen X-Tense, maar ik heb ook nog andere dingen in mijn taken pakket zitten. Verder ben ik woonachtig in Ten Boer samen met mijn vriendin en heb ik drie kinderen (15, 12 en 5 jaar oud). In mijn vrijetijd ga ik graag tennissen en ben ik voetbal en F1 kijker.

Volkswagen Up!

06-01-2023

Vandaag zijn onze autoโ€™s beplakt met mooie stickers. Super trots dat onze jeugd- en gezinsagogen nu rondrijden in onze mooie autoโ€™s met reclame.

Maak kennis met Femke

04-01-2023

๐‘ด๐’‚๐’‚๐’Œ ๐’Œ๐’†๐’๐’๐’Š๐’” ๐’Ž๐’†๐’•... ๐‘ญ๐‘ฌ๐‘ด๐‘ฒ๐‘ฌ
Hee,
Ik ben Femke Hartstra en sinds december 2022 werkzaam bij X-Tense. Ik heb een aantal jaren geleden mijn opleiding Social Work afgerond en ben 4,5 jaar werkzaam geweest op een woongroep als begeleider. Daarnaast boetseer ik elke week bij het Hamelhuys in Groningen. Een inloophuis voor kankerpatiรซnten en hun naasten.
Ik geniet van het werken met mensen en nadenken over hoe dingen toch kunnen werken. Daarnaast hou ik van creatief bezig zijn en nieuwe dingen leren.
Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten. 

Gelukkig 2023

31-12-2022

๐‘ญ๐’Š๐’‹๐’๐’† ๐’‹๐’‚๐’‚๐’“๐’˜๐’Š๐’”๐’”๐’†๐’๐’Š๐’๐’ˆ!
Vanuit X-Tense willen wij iedereen een hele fijne jaarwisseling wensen. Een mini terugblik in de video, maar er was natuurlijk zoveel meer. Wij zijn super trots op het team en op alle mensen die wij in 2022 hebben mogen bijstaan!
Wij willen nogmaals iedereen enorm bedanken voor de fijne samenwerkingen. Op naar een prachtig 2023!

Fijne feestdagen

25-12-2022

๐…๐ข๐ฃ๐ง๐ž ๐Ÿ๐ž๐ž๐ฌ๐ญ๐๐š๐ ๐ž๐ง!
Wij willen iedereen bedanken voor het jaar 2022. Voor de fijne samenwerkingen, gesprekken, resultaten, out of the box oplossingen en ga zo maar door.
Gisteren hebben wij de kerstborrel gehad met het team en oh wat zijn we trots! Dankbaar voor het warme team, het team wat X-Tense maakt. Het team wat zich dag in en dag uit inzet vanuit passie.
Ook zijn wij trots op de kinderen, jeugdigen, gezinnen en ouderen die wij hebben mogen ondersteunen dit jaar. De stappen die zij hebben gemaakt, de groei die wij mochten meemaken met hen.
Wij wensen iedereen heerlijke feestdagen en een gezond, gelukkig 2023. Op naar weer een jaar vol samenwerkingen, successen en mogelijkheden!

Nieuwe website X-Tense

20-02-2022 

๐™‰๐™ž๐™š๐™ช๐™ฌ๐™š ๐™ฌ๐™š๐™—๐™จ๐™ž๐™ฉ๐™š!!
Eindelijk staat onze nieuwe website online! ๐ŸŽ‰ Achter de schermen is er hard gewerkt om onze website in een nieuw jasje te steken. Een van de grootste veranderingen is dat aanmeldingen niet meer over en weer over de mail hoeven te gaan, maar direct via onze website (AVG-proof) ingevuld kunnen worden. Ook staat ons gespecialiseerde aanbod beter geordend met meer informatie.
Neem een kijkje op onze gloednieuwe website www.x-tense.nl ๐Ÿ˜Š

Tijdschriften gezocht

15-12-2022

TIJDSCHRIFTEN GEZOCHT!
Voor X-Tense ben ik op zoek naar tijdschriften voor kinderen en jongeren. Heb je nog iets liggen wat ik op kan halen, of wat je langs kunt brengen? Laat het vooral even weten!

X-Tense Act4kids partner

15-12-2022

Doelen stellen!
Dit jaar wilde ik mij specialiseren in een vorm van therapie. Hier heb ik van het Recruitmenthuis en X-Tense alle ruimte toe gekregen. Ik heb mij gespecialiseerd als ACT4kids therapeut. Een waardevolle opleiding onder leiding van Monique Samsen met een leuke groep mensen en wat ik nu bij X-Tense in de praktijk kan brengen.
Wie heeft er leuke tips voor aankomend jaar?

Training veilig thuisbezoeken

12-12-2022

๐“๐ซ๐š๐ข๐ง๐ข๐ง๐  ๐ฏ๐ž๐ข๐ฅ๐ข๐ ๐ž ๐ก๐ฎ๐ข๐ฌ๐›๐ž๐ณ๐จ๐ž๐ค๐ž๐ง
Vorige week dinsdag hebben wij met het hele team de training veilige huisbezoeken mogen volgen bij het POTC (politie opleidings- en trainingscentrum) te Zuidlaren. Deze mooie training werd verzorgd door Praktikos . Allereerst super bedankt voor deze waardevolle training!
Een middag en avond waarin we mochten oefenen met hoe wij veilig op huisbezoek kunnen gaan in risicovolle situaties. Hoe handel je? Hoe zorg je dat een ieder veilig is en zich veilig voelt? Waar liggen de grenzen van je collega's en de organisatie? Hoe verkrijg je op veilige wijze informatie?
Wij zijn zeer enthousiast en hebben een enorm leerzame middag en avond mogen genieten. Vanochtend tijdens de weekstart, met het terugblikken op de training, kwamen onderstaande punten naar voren. Daarnaast de mooie boodschap: "wij gunnen elke hulpverlener in welke branche dan ook deze waardevolle training".
Praktikos nogmaals enorm bedankt!

Sinterklaas bij X-Tense

02-12-2022

๐•พ๐–Ž๐–“๐–™๐–Š๐–—๐–๐–‘๐–†๐–†๐–˜
Sinterklaas is ook X-Tense niet vergeten! Hij en zijn piet zijn speciaal langsgekomen om voor de kindertjes van alle collega's een cadeautje te brengen. Wat hebben we genoten van die blije gezichtjes! Alle collega's werden ook nog even in het zonnetje gezet.
Onze speciale dank gaat uit naar Sint en Piet!
๐ŸŽ๐ŸŽ

Adopteer een verlanglijstje

28-11-2022

๐ŸŽ๐‘จ๐’…๐’๐’‘๐’•๐’†๐’†๐’“ ๐’†๐’†๐’ ๐’—๐’†๐’“๐’๐’‚๐’๐’ˆ๐’๐’Š๐’‹๐’”๐’•๐’‹๐’†!๐ŸŽ
Lutje Geluk heeft een hartverwarmende actie! Namelijk adopteer een verlanglijstje voor een kind wat leeft onder de armoedegrens tijdens de feestdagen in Groningen.

Maak kennis met Oscar

25-11-2022

๐•„๐•’๐•’๐•œ ๐•œ๐•–๐•Ÿ๐•Ÿ๐•š๐•ค ๐•ž๐•–๐•ฅ...........
Hey! Ik ben Oscar Hooi en woon in Groningen. Sinds 1 november ben ik werkzaam bij X-Tense als jongerencoach. In combinatie met coaching geef ik ook agressie- en emotieregulatietrainingen en werk ik met kinderen en jongeren aan hun weerbaarheid. Vanuit mijn passie bied ik kinderen en jongeren de ondersteuning en begeleiding die zij nodig hebben bij het behalen van hun doelen. Dit doe ik mede doormiddel van het bieden van handvatten die kinderen en jeugdigen helpen om te gaan met problemen die zij ervaren, maar ook om te gaan met agressie of onzekerheid. 

Maak kennis met Fenna

22-11-2022

๐•„๐•’๐•’๐•œ ๐•œ๐•–๐•Ÿ๐•Ÿ๐•š๐•ค ๐•ž๐•–๐•ฅ...........
โ€˜โ€™Geloof dat je het kunt en je bent halverwege!โ€™โ€™He Hoi, mijn naam is Fenna Bakker en ik woon samen met Robbie en onze 2 wondertjes van kinderen in Hoogezand. Ik volg de opleiding HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de NTI te Leiden en mag nu in mijn laatste jaar in de praktijk met het geweldige team van X-Tense meelopen als Jeugd - en gezinsagoog i.o. Ik ben hier vol enthousiasme aan begonnen en weet nu al dat ik hier nog veel kan leren en helemaal op mijn plek zit!Samen kijken naar oplossingen, ook daar waar anderen opgeven. Ik zal geen uitdaging uit de weg gaan. Immers doorzettingsvermogen is 19 keer falen en de 20e keer slagen. Ik hoop samen met het team van X-Tense nog veel kinderen/jeugdigen en gezinnen te kunnen begeleiden naar een toekomst die zij verdienen!

De week tegen kindermishandeling

17-11-2022

๐”ป๐•– ๐•จ๐•–๐•–๐•œ ๐•ฅ๐•–๐•˜๐•–๐•Ÿ ๐•‚๐•š๐•Ÿ๐••๐•–๐•ฃ๐•ž๐•š๐•ค๐•™๐•’๐•Ÿ๐••๐•–๐•๐•š๐•Ÿ๐•˜
โ€˜Praat met elkaarโ€™. Dat is het thema van de 10de editie van de Week tegen KindermishandelingPraten over kindermishandeling is niet altijd gemakkelijk. Als professional weet je niet altijd hoe je het gesprek moet aanvliegen, is er twijfel of je het wel goed ziet of denk je dat jij het allemaal zelf hoort te weten. En wanneer is het juiste moment om erover te praten?

Welkom nieuwe medewerkers

16-11-2022

๐•Œ๐•š๐•ฅ๐•“๐•ฃ๐•–๐•š๐••๐•š๐•Ÿ๐•˜ ๐•ง๐•’๐•Ÿ ๐• ๐•Ÿ๐•ค ๐•ฅ๐•–๐•’๐•ž!
Wij zijn ontzettend blij en trots dat juanita anches, Oscar Hooi en Fenna B. ons team komen versterken! ๐•Ž๐”ผ๐•ƒ๐•‚๐•†๐•„! Binnenkort zullen zij zich uitgebreid aan u voorstellen!

Sint Maarten bij X-Tense

11-11-2022

Sฮนษณฦš Mฮฑฮฑษพฦšาฝษณ
Wij wensen alle kinderen een geweldige Sint Maarten! Hard gewerkt om met een mooie lampion van deur naar deur te gaan en voor iedereen te zingen! ๐ŸŽถWij zijn er ook klaar voor! Kom langs!

Boksend opvoeden Emotie- en agressieregulatie training

27-10-2022

โ„๐•–๐•ฅ ๐•’๐•’๐•Ÿ๐•˜๐•–๐•ง๐•–๐•Ÿ ๐•ง๐•’๐•Ÿ ๐•›๐•– ๐•˜๐•ฃ๐•–๐•Ÿ๐•ซ๐•–๐•Ÿ ๐•š๐•ค ๐•˜๐• ๐•–๐•• ๐•ง๐• ๐• ๐•ฃ ๐•›๐•–๐•ซ๐•–๐•๐•— ๐•ž๐•’๐•’๐•ฃ ๐• ๐• ๐•œ ๐•ง๐• ๐• ๐•ฃ ๐••๐•– ๐•’๐•Ÿ๐••๐•–๐•ฃ!
Aanbod regulatietrainingen X-Tense!

Hey jij daar, vacature alert

21-10-2022

๐•๐”ธโ„‚๐”ธ๐•‹๐•Œโ„๐”ผ ๐”ธ๐•ƒ๐”ผโ„๐•‹!!
Ben jij een GZ-psycholoog met ervaring binnen Kind en Jeugd en wil jij jouw kennis en expertise inzetten om het leven van het kind en het bijbehorende systeem de juiste richting te geven? Dan zoeken wij jou! X-Tense is een jonge organisatie met een hecht team met een ongekend goede werksfeer waar je blij van wordt!

Quote

17-10-2022

๐•-๐•‹๐•–๐•Ÿ๐•ค๐•– ๐•”๐•ฃ๐•–รซ๐•–๐•ฃ๐•ฅ ๐•ž๐• ๐•˜๐•–๐•๐•š๐•›๐•œ๐•™๐•–๐••๐•–๐•Ÿ ๐•จ๐•’๐•’๐•ฃ ๐• ๐•Ÿ๐•ž๐• ๐•˜๐•–๐•๐•š๐•›๐•œ๐•™๐•–๐••๐•–๐•Ÿ ๐•ซ๐•š๐•”๐•™ ๐•ง๐• ๐• ๐•ฃ๐••๐• ๐•–๐•Ÿ!

Werkgeluk

13-10-2022

โ€œโ„•๐•–๐•–๐•ž ๐•›๐•– ๐•œ๐•š๐•Ÿ๐••๐•–๐•ฃ๐•–๐•Ÿ ๐•ž๐•–๐•– ๐•Ÿ๐•’๐•’๐•ฃ ๐•›๐•– ๐•จ๐•–๐•ฃ๐•œ๐••๐•’๐•˜โ€
Voor veel ouders is het elke dag weer een uitdaging om werk en gezin te combineren. Daarom heeft X-Tense iedere woensdag een โ€œNeem je kinderen mee naar je werkdagโ€!Naast dat het supergezellig is, brengt het ook een lach op ons gezicht.Ook kent iedereen onze kantoorhond โ€˜Marleyโ€™ natuurlijk al, maar zo nu en dan nemen de werknemers ook hun hondje mee wanneer het even nodig is. โค๏ธ-Werkgeluk-โค๏ธ

Teamdag X-Tense

10-10-2022

หœโ€*ยฐโ€ข.หœโ€*ยฐโ€ข๐•‹๐•–๐•’๐•ž๐••๐•’๐•˜โ€ขยฐ*โ€หœ.โ€ขยฐ*โ€หœ
Afgelopen vrijdag hebben Sabine van der Kolk, MSc en Sylvia Schrader een fantastische teamdag georganiseerd! De ochtend stond in het teken van verdieping en kennisoverdracht. We hebben met behulp van het informatiepakket van de Augeo Foundation de meldcode doorlopen. Na een heerlijke lunch was het tijd voor actieve ontspanning. De middag stond in het teken van probleemoplossend werken. In een ongedwongen sfeer hebben we doormiddel van spellen aan teambuilding gewerkt. We hebben de dag afgesloten met een fantastisch heerlijke maaltijd, gemaakt door Sylvia.Sabine en Sylvia, bedankt voor deze prachtige dag! โค๏ธ

Meer nieuws?

Klik hier

X-Tense